Szabadságban és szeretetben Isten jelenlétében

A Találkozás Sátra Szolgálattal egy bibliai mintát szeretnénk megvalósítani – a Dávid sátrának a helyreállításáról szóló ígéret szerint (Ámósz 9:11), amelyben a fő jellemző, hogy Isten valóságosan jelen van, mert a neki szóló dicséretek között lakozik (Zsolt 22:4) és ahol szellemben és igazságban imádjuk az Atyát (János 4:23).

Szeretnénk lehetőséget adni a találkozásra, együttlétre Istennel, közösségi, testületi szinten, ugyanúgy, ahogy természetesen mindenki megteszi ezt a saját közösségében, a saját gyülekezetében, vagy akár az otthonában rendszeresen.

Itt talán annyi a különbség, hogy ezeken az alkalmakon nagyobb időkeretben tudjuk gyakorolni ezt.

A célunk, hogy Jézus imája, tanítása szerint legyen meg Isten akarata itt a földön, úgy, mint a mennyben. Az a célunk, hogy ugyanolyan légkör legyen itt közöttünk, mint amit a mennyben élő angyalok, emberek, szeráfok és kérubok élnek át, ahol egyfolytában azt zengik, hogy szent, szent, szent a Seregek Ura.

Lehet, hogy nem ugyanolyan körülmények között vagyunk, mint a mennyei lények, nem minden olyan dicsőséges, de ahogy Isten igéje tanítja, mi nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra. Jézus is arról beszélt, hogy Szellemben és valóságban (“Lélekben és igazságban”) imádjuk Istent, hiszen Isten ilyen imádókat keres.

Az Atya “toboroz”. Olyan embereket keres magának, mint amilyen az a Mária is volt, aki kiöntötte Jézus lábára a drága olaját, azt a drága kenetet, hogy így fejezze ki a hódolatát, a tiszteletét az Úr iránt.

Jézus nagyra értékelte ezt, de voltak, akik nem tudtak azonosulni ezzel a cselekedettel. Ők kritizálni kezdték, de Jézus a védelmébe vette, és azt mondta, hogy “ne bántsátok ezt az asszonyt” (lásd Márk 14, János 12).

Nem szabad bántani azokat, akik másképp fejezik ki az imádatukat, mint ahogy mi megszoktuk esetleg. Nem szabad elítélni, kritizálni azokat, akik szenvedélyesebben vagy intenzívebben fejezik ki a hódolatukat az Úr iránt.

De szem előtt kell tartanunk egy másik szempontot is. Az az asszony nem magára hívta fel a figyelmet. Pál is utalt erre a korinthusiaknak levélben, ahol a szellemi ajándékok bővölködtek, folyamatosan prófétáltak, nyelveken szóltak az ottani hívők, amikor egybegyűltek, és arra tanította őket, hogy minden az épülést szolgálja – “mindenek épülésre legyenek” (1Kor 14:26).

Hogyha nem így van, például egy nyelveken szólásnak nincs magyarázata, akkor az az ember hallgasson a gyülekezetben. (v.28)

A szeretet követése érdekében hívta fel erre a figyelmet Pál apostol (lásd 1Kor 13:1).

Úgyhogy a szeretet miatt fontos, hogy mi is figyeljünk egymásra, odafigyeljünk, szem előtt tartsuk egymást. Ezért arra kérünk benneteket, hogy a Találkozás Sátra dicsőítő alkalmain is viselkedjünk éretten, és vegyünk figyelembe három szempontot:

1. A szabadság, amit Isten Szellemében, a Szentlélektől kapunk, egy értékes kincs. Éljünk ezzel a szabadsággal, miközben az Urat dicsőítjük.

2. Figyeljünk oda egymásra szeretetben, a szeretet miatt.

3. A legfontosabb, ami mindenek fölött van: ISTEN VAN A KÖZÉPPONTBAN. Minden Őérte van, mindent Őérte tegyünk. Az Úr uralkodik, Jézus Krisztus uralkodik közöttünk. Ez a legfontosabb, Ő van a figyelem középpontjában.

Szeretettel hívunk benneteket, hogy gyertek el a Találkozás Sátra alkalmakra, és dicsérjük, imádjuk együtt Istent, szellemben és valóságban!

— Országh György

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: