9 órás dicsőítés volt Miskolcon

A Találkozás Sátra Szolgálat szervezésében megrendezésre került Miskolcon a 9 órás dicsőítés, 2021. szeptember 25-én.

Az alkalom elsődleges célja Isten közös keresése, imádata volt, amelyben a különböző hátterű szolgálók, szolgálócsoportok segítették az egybegyűlteket, akik szintén sokféle közösségből jöttek el. Emellett a miskolci, illetve a régióbeli hívőkön kívül voltak olyan érdeklődők is, akik Budapestről, Debrecenből és az ország más pontjairól érkeztek.

150 ember örömteli áldozata

A Táncsics téri nagyteremben a váltakozó létszámban, hosszabb-rövidebb ideig jelenlévő, összesen mintegy százötven fő aktívan vette ki a részét abban, hogy az Úr Jézus Krisztus neve fel legyen emelve, kifejezzük a tiszteletünket és hitünket benne, és örvendezzünk előtte. Az Úr oltárára hozott szellemi áldozatunkat, a dicséretet és hálaadást Isten Szentlelkének a tüze elevenítette meg — ki-ki a saját vérmérséklete szerint megélve a szabadságát, időnként ugrálva, táncolva, máskor térdre borulva ünnepeltünk, és ahogy néha a dicsőítő sokaságot is néztem, szemmel látható volt az a sóvárgás az emberekben, hogy Isten örömét, vigasztalását minél jobban átéljük itt Miskolcon. Nem kis mértékben tapasztaltuk, hogy az Úr ezt a vágyat is betöltötte. Nem mindig látok ilyen buzgó, felszabadult imádókat.

Az Úr uralkodik!

Isten megtapasztalható jelenlétében gyönyörködve, többször is elcsendesedve, különleges élményeken mentünk keresztül. Az egyik dicsőítő csapat egy “prófétai cselekedetre” hívott bennünket, melynek során a mennyei vének példáját követve letettük a koronáinkat az Úr trónja elé — az eredményeinket, a pozitív dolgokat is, amiket az Úrért teszünk, rá bízva azokat, ezzel még inkább elismerve az Ő uralmát az egész életünk felett. Ehhez, az egyik kapcsolódó dal alatt, behoztak egy trónnak átalakított széket, és kis papírokra felírhatta mindenki, aki akarta, a “koronájanak” nevezhető dolgokat az életében, és így tettük le ezeket az Úr lábaihoz, a hitünk cselekedeteként. Sokoldalúan volt kifejezve a nap folyamán az alkalom fő mottója, hogy “Az Úr uralkodik!”

Megújult egység

Igazán színessé tette az alkalmat a szolgálók korosztálybeli különbsége is, a talentumaik sokfélesége, valamint az is, hogy a protestáns egyházakból, gyülekezetekből érkezett testvérek mellett, a speciális öltözetükben, habitusban színpadra lépő ferences nővérek is szolgáltak felénk. Különösen szívmelengető volt a széksorok között dicsőítő keresztények részéről ugyanaz a teljes elfogadás a katolikus testvéreink iránt, mint bármely más csapat iránt. Ráadásul ez mindkét irányban egyformán működött, ezt személyes tapasztalból is alá tudom támasztani. Meggyőződésem, hogy egy-két évtizeddel (talán évvel) ezelőtt még jóval nehezebb lett volna ilyen széles körben megtapasztalni ezt a nyitottságot, amely nem a láthatókra néz, nem egyházi háttérre, hanem a régebbi berögzött bizalmatlanságok helyett Jézusra fókuszálva, arra tud tekinteni, hogy “egy a test és egy a Lélek”.

Hála – és a folytatás

Az eddigi visszajelzések alapján egy áldott, sikeres alkalmat tudtunk megélni, amelyben a valamelyest hiányos tapasztalatainkat nagyban kompenzálta a segítőink, a munkatársaink, a meghívott szolgálók és a jelenlévő hívő sokaság készséges szíve is, és mindezekért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek.

Őszinte és örömteli hála van a szívünkben Isten iránt, aki bizonyságot tett számunkra amellett, hogy ennek a munkának nagyon is van értelme. Úgyhogy a küldetésünk betöltését ebben az irányban folytatjuk, minden tanulsággal, tapasztalattal tovább gazdagodva, és mind a havonkénti dicsőítő alkalmakkal, mind a további rendezvényekkel szeretnénk Isten kegyelméből tovább szolgálni a Miskolcon és környékén élők felé.

— Országh György

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: